Friday, September 5, 2014

Bitcoin




Korang penah dengar pasal bitcoin?
Aku baru je berjinak2 nak kumpul bitcoin ni..
sikit2 lama2 jadi bukit kan..

Apa yang bole dibeli dengan bitcoin ni?
Buat masa ni yang dah ada kat Malaysia, kita bole beli minyak kat Shell pkai bitcoin..
Ada satu je station minyak.. iaitu kat Shell Petrol Station, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur.
Selain tu, bole gak beli barang secara online..benda ni orang Malaysia jugak yang buat, try tengok http://ked.ai/ dan http://cryptomarket.my/

In future, mana tau kita bole beli macam2 dengan bitcoin ni kan..
So x salah la kita kumpul dari sekarang..



Macam mana nak simpan bitcoin?
Bitcoin ni semua digital..kita x perlu register kat bank ke ape. kita kena ada 'bitcoin wallet' untuk simpan bitcoin ni..register kat sini --> Coinbase wallet
Wallet ni ada banyak jenis gak..aku bagi satu je.senang..x yah pening2..rasanya lebih kurang je semua.
Apps untuk smartphone pon ade..carik kat Google Play or Apps Store..

Mana nak dapat bitcoin?
Setakat ni aku buat cara yang free je..nak beli mesin mining dia agak mahal..main ribu-ribu jugak...

selain dari tu, banyak lagi cara. antaranya scratch card (macam kad topup gores2 tuu), beli kat orang (exchange), dan lain-lain lagi..

Yang aku selalu buat skarang,yg free je..
1) Bitcoin zebra
2) Moonbit
3) Freebitco
4) Click2dad

ada banyak sangat web/faucet untuk dapat free bitcoin..aku bagi sikit je..klau bagi banyak2 termuntah lak nanti nak tgk semua..korang explore la sendiri..
rajin buat, banyak la dapat...

Ok guys, kalau ada apa2 tanya la..aku jawab klau bole..drop je kat comment.or carik aku kt twitter @malrockstar or fb..tengok kat tepi blog ni..cauuu



3 comments:

  1. Post yg menarik. Jom lawat ke blog saya untuk tengok cara lain mengumpul bitcoin secara percuma dan juga teknik melabur Bitcoin untuk keuntungan jangka panjang.
    http://bit.ly/2g4IbQU

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete